PICTORIAL COLLECTIVE PORTFOLIO REVIEW ÉS ELŐADÁS // FELHÍVÁS

 

 

Kedves Fotográfusok !

2019. Október 25-én a Pictorial Collective porfólió konzultációt és vetítéssel egybekötött előadást tart, amire minden érdeklődőt várunk nagy szeretettel! 

Mutasd meg fényképeidet és eddigi portfóliódat a számos hazai és külföldi díjjal kitüntetett fotóriporterekből álló kollektívának, ha építő kritikát keresel a munkáiddal kapcsolatban! Egy délután folyamán lesz alkalmad Hajdú D. Andrással, Mohai Balázzsal, Móricz-Sabján Simonnnal, Szabó Bernadettel, Pályi Zsófiával és Végh Lászlóval is beszélni, és különféle nézőpontokat megismerni. 

A beszélgetések 20 perces szakaszokban zajlanak, ahol négyszemközt teheted fel a kérdéseidet és kaphatsz visszajelzést a fotóiddal kapcsolatban.

Többek között ebben segítünk útmutatást adni:

  • Mik a jó fotótéma választás ismérvei?
  • Hogyan építs fel sikeresen egy dokumentarista fotósorozatot?
  • Mitől válik egy kép vizuálisan érdekessé, milyen kompozíciós és esztétikai elveket érdemes követni?

A Pictorial Collective Portfolio Review fődíja egy térítésmentes részvétel a portfólió review-t követő, november végére tervezett, korlátozott létszámú, több alkalmas Pictorial Collective workshopon, amely lehetőséget kínál a dokumentarista fotográfia iránt affinitást érzőknek arra, hogy finomítsák és tovább mélyítsék tudásukat, gyakorlati és elméleti téren. A kurzus alkalmával a résztvevők Bácsi Róbert László, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Mohai Balázs, Móricz-Sabján Simon, Pályi Zsófia, Stiller Ákos , Szabó Bernadett, Urbán Ádám és Végh László konzulensektől tanulhatják, leshetik el a jó témaválasztás ismérveit, egy dokumentarista fotósorozat sikeres felépítését illetve a történetmesélés alapjait, a valós szituációk elemzését, képanalízist, szerkesztést.

HOL?

ArtBázis Összművészeti Műhely – 1085 Budapest, Horánszky u. 25.

MIKOR?

Portfólió review – 2019. Okóber 25. péntek, 16:00-19:00

Pictorial Collective előadás – 2019. Okóber 25. szombat, 20:00-21:30

KIKET VÁRUNK?

Fotográfus hallgatók, végzősök, fiatal, kezdő és professzionális fotográfusok jelentkezését várjuk.

HOL JELENTKEZZ?

Az info@pictorialcollective.hu email címre az alábbi adatokat írd meg: Név, telefonszám és csatolj egy rövid CV-t illetve egy maximum 10 képből álló portfóliót. Az általunk választott legjobb portfólió fotográfusa térítésmentesen vehet részt a portfólió review-n.

Részvételi díj: 5000 Ft.

Jelentkezési határidő: 2019. Október 22.

A PCP Review 2019-as szakemberei:

Hajdú D. András

Szabadúszó fotográfus, a Budapesti Metropolitan Egyetem fotóriporteri tagozatán óraadó tanár, és a Nikon magyarországi nagykövete. Munkáival a nemzetközi díjak mellett huszonhárom díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, közöttük háromszor kapta meg a nagydíjat. Az elmúlt 15 évben a világ számos pontján dolgozott, a pekingi olimpiától kezdve a New York-i jazzklubokon át a kongói esőerdőig. A hazai sajtón kívül olyan megrendelőknek fotózott, mint a National Geographic, The Telegraph, a Politico, a Forbes, a Bloomberg, az ENSZ vagy a Tages Anzeiger.

Mohai Balázs

A Kaposvári Egyetem fotóriporter és képszerkesztő szakán tanult, majd ösztöndíjjal a norvégiai Volda University College hallgatója volt a Photo for media kurzuson. Szabadúszó fotóriporter, 2008 óta a Magyar Távirati Iroda külsős munkatársaként is dolgozik. Junior Prima-díjas fotográfus, az elmúlt években tizenegy díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, valamint elismerték a Legjobb 30 év alatti fotóriporter különdíjjal is.

Móricz-Sabján Simon

Fotóriporter, dokumentarista fotográfus.  Számos hazai és nemzetközi díj illetve ösztöndíj nyertese, munkáit többek között 32 alkalommal díjazták a Magyar Sajtófotó Pályázaton. Munkája mellett sok időt szán a személyes anyagai elkészítésére, elsősorban az emberre és környezetére koncentrálva, hosszabb távon, akár évekig is foglalkozva egy-egy témával.

Szabó Bernadett

10 éven keresztül a Népszabadság fotóriportereként dolgozott. 2010 óta a Reuters hírügynökség munkatársa. 2016-ben Pulitzer-díjat kapott a menekültválság tudósításáért.

Pályi Zsófia

2007-ben az ELTE kommunikáció-portugál, majd 2010-ben a MOME fotográfia képzésén szerzett diplomát. Az Origo hírportál fotóriportereként dolgozott 2006-2014 között. Jelenleg szabadúszó fotográfusként tevékenykedik, többnyire magazinoknak, kulturális intézményeknek dolgozik. Többszörös sajtófotó díjas, Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjas, LensCulture finalista. Kedvelt területe a dokumentarista fotográfia, a portré és a megrendezett fotó.

Végh László

Magyar Sajtófotó díjas fotóriporter. 2011-től a lap megszűnéséig 2018-as megszűnéséig a Magyar Nemzet Magazin külsős, majd belsős fotóriportere és képszerkesztője volt, majd az abcug.hu internetes portál fotóriportere. Jelenleg a Magyar Hang cimű hetilap képszerkesztője és fotóriportere. Napi munkái mellett, több hosszú távú projecteken dolgozik.