Biográfia

Pályi Zsófia 1982. augusztus 1-jén született. Fotográfusként és multimédia szerkesztőként dolgozik Budapesten. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia képzésén szerezte BA diplomáját, korábban az ELTE portugál-kommunikáció szakpáron szerzett MA diplomát. Utóbbi szakon Andreas Gursky munkásságáról és a kortárs fotográfia reprezentációjának kérdéséről írta szakdolgoztát.
Kilenc éven át dolgozott fotóriporterként az Origo internetes portálnál. Az elmúlt évben szabadúszó fotósként folytatta munkáját, különböző magazinoknak fotózik, valamint saját, személyes projekteken dolgozik. Tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, aminek vezetőségi tagja is volt 2013-tól ez év áprilisáig. Tagja az osztrák Anzenberger Agency szervezetnek.
Több díjat is nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, többet között a 30 év alatti legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporternek járó különdíjat. Háromszor nyerte el a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat. 2013-ban a Fotóporta nemzetközi portfólió konzultációjának fődíjasa. 2014-ben meghívást kapott és részt vett a nemzetközi Danube Revisited programban, a korábbi Inge Morath-díjas fotográfusokkal. Képei számos hazai és nemzetközi újságban megjelentek, a megrendelők között szerepel többek között a Marie Claire, a New York Times, CNN Photo Blog, Vice Uk, Al Jazeera, UNHCR (ENSZ Menekültügyi Főbiztossága). Részt vett Ian Berry fotográfus által vezetett Magnum Workshopon a Capa Központban. Balaton című sorozata Couep de Coeur ANI jelölést kapta 2014-ben a Perpignan Fotófesztiválon.