Második élet

A 30 éves Mészáros Richárd a harmadik hullám alatt fertőződött meg koronavírussal a magyar fővárosban, Budapesten. 2021 márciusában otthonából mentő vitte el az Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi betegellátó osztályára, ahonnan a gyorsan romló állapota miatt szinte azonnal a COVID intenzívre került. 

Ricsi nagyon hosszú ideig, 59 napig volt az osztályon, szinte végig lélegeztetőgépre kötve, majd a COVID belgyógyászatot követően végül 113 nap után a kórház hőseként távozott, miután az életben maradása az egész intézmény közös ügye is lett. Ricsi fiatal és korábban egészséges volt, nem rendelkezett semmilyen alapbetegséggel, mégis túlélési esélyei sokáig erősen kérdőjelesek voltak. 14 egység vért kapott, a veséje többször leállt és a koronavírus szinte minden szervét megtámadta. 

Júliusi hazaérkezésekor 25 kilót fogyott, azóta viszont hétről hétre erősödik és egyelőre elkerülik a poszt-COVID tünetek. Kevesen adtak esélyt arra, hogy novemberben már a családjával és barátaival ünnepelheti a 31. születésnapját, életben maradása így rendkívül erős hitet adott saját magának, a környezetének és főként az Uzsoki Kórház dolgozóinak, akiket rendkívüli módon megvisel a nagyon magas, gyakran 90%-os halálozási arány a COVID intenzív osztályokon.