Meghalt Móricz-Sabján Simon

Összetört szívvel tudatjuk, hogy kollégánk és barátunk Móricz-Sabján Simon tragikus baleset következtében 42 évesen életét vesztette.
Simon a hazai dokumentarista fotográfia fő motorja, egyik legkiemelkedőbb alkotója volt. Igazi példakép. Egyesületünk alapító tagjaként sokat köszönhetünk neki.
2003-tól a lap bezárásáig a Népszabadság munkatársa, azután a Manager Magazin és a Világgazdaság munkatársaként fényképezett.
Emellett fáradhatatlanul alkotott, mindig foglalkoztatta valami, azonnal reagált a világ történéseire, egyszerre több hosszútávú témával is foglalkozott. Jelenleg is több nagy lélegzetvételű sorozaton dolgozott. Hitt a képek erejében, a szakmájában. 43 sajtófotó díja mellett számos hazai és nemzetközi sikert ért el.
2022 őszén Árnyéksáv című munkájával elnyerte a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat is. Tragédia, hogy karrierje csúcsán búcsúzott el tőlünk.
A munkája mellett családja, négy kicsi gyermeke és feleségeKati volt a mindene. A velük töltött idő mindennél fontosabb volt számára és ezekből a pillanatokból töltekezett a leginkább.
Önzetlen adni akarása hívta létre egyesületünket a Pictorial Collectivet is, hogy osszuk meg egymással a szakmai tapasztalatokat. Tudta, együtt többek vagyunk, mint külön-külön. Most pedig azt érezzük – egyedül maradtunk. Azt az űrt, amit Simon hagy maga után nem lehet betölteni. De szerencsések is vagyunk, hogy bár fájdalmasan rövid időre, de kortársai lehettünk egy ekkora tehetségnek. Megtapasztalhattuk kedvességét, szakmai alázatát, humorát – sütkéreztünk abban a melegségben, ami csak úgy áradt belőle. Többek lettünk attól, hogy részt vett az életünkben.
Örökre velünk marad.